Frilansfotograf Freddy Ludvik Larsen

Freddy Ludvik Larsen er en frilansfotograf som holder til i Alta, Norge.
Han forteller med egne ord:
– Dokumentarfoto er det som ligger meg nærmest, der jeg fotograferer vanlige menneskers liv. Mennesker- uansett hvor på jorden man befinner seg, slutter aldri å fascinere meg. Det finnes mer enn 7 milliarder mennesker på kloden våres og alle og enhver har sin egen unike historie å fortelle. I tillegg til hard jobbing, kreves det intens oppmerksomhet for å fange bare en liten del av historien til de jeg fotograferer. Det å få være med på å fortelle historien til folk er stort for meg. Les mer

Fotograf Freddy Ludvik Larsen

Freddy Ludvik Larsen er en frilansfotograf som holder til i Alta, Norge. 

Han forteller med egne ord:
– Dokumentarfoto er det som ligger meg nærmest, der jeg fotograferer vanlige menneskers liv. Mennesker- uansett hvor på jorden man befinner seg, slutter aldri å fascinere meg. Det finnes mer enn 7 milliarder mennesker på kloden våres og alle og enhver har sin egen unike historie å fortelle. I tillegg til hard jobbing, kreves det intens oppmerksomhet for å fange bare en liten del av historien til de jeg fotograferer. Det å få være med på å fortelle historien til folk er stort for meg.

– Jeg er også lidenskapelig opptatt av musikk, og finner derfor store utfordringer og glede i å fotografere på konserter, og «livet» bak musikken. Det er en grunn til at tusenvis av mennesker over hele kloden går på rockekonserter, og det å fange selve energikilden finner jeg som noe helt særegent.

Han oppsummerer sitt arbeid på følgende måte: – Når du fotograferer, har du fanget et øyeblikk. Et bra fotografi er når du kan studere og oppleve et øyeblikk i flere minutter.

– Jeg har lagd fotoreportasjer fra blant annet Norge, Iran, Tibet platået, Etiopia, Algerie og Berlin. Siden 2006 har jeg levert med jevne mellomrom reportasjer til media.

I tillegg har Larsen tatt cover- og pressebilder for flere band og artister. Samt at han holder kurs i fotografering og foredrag på skoler.
I 2012 var Larsen mesterskapskunstner for den internasjonale fotballturneringen «Open Nordic Tournament», der han stilte ut en serie med fotografier trykt på aluminium av blant annet Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Roger Waters, Zakk Wylde, og Kaizers Orchestra sammen med bilder av flere lokale og internasjonale band.

- Jeg lager dog ikke bare reportasjer for media og fotograferer for band. På forespørsel tar jeg også bilder i konfirmasjoner og brylluper, eller kanskje du vil ha et portrettbilde av familien. Har også tatt bilder for skoler og barnehager. Så er det noe du lurer på, ikke nøl med å ta kontakt, uansett hvem du er eller hva du ønsker.

Vennlig hilsen

Freddy Ludvik Larsen